Polityka prywatności

 

 1.      Informacje ogólne

 

Niniejsza polityka prywatności i cookies określa zasady przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych użytkowników (zwanych dalej Użytkownikami) serwisu internetowego „Szynaka-Meble” (zwany dalej Serwisem)  prowadzonego pod adresem www.szynaka.pl.

 

Serwis internetowy jest prowadzony przez „Szynaka-Meble" sp. z o.o. z siedzibą w 10-260 Lubawa ul. Dworcowa 20 (zwanego dalej Administratorem), który jest zarazem Administratorem danych osobowych użytkowników serwisu internetowego.

 

Administrator w celu prowadzenia Serwisu internetowego zbiera dane osobowe i inne dane nieposiadające takiego przymiotu. Zbieranie odbywa się, w zależności od rodzaju danych, z inicjatywy użytkownika lub automatycznie.

 

Administrator dokłada wszelkich starań w celu zapewnienia poszanowania prywatności i ochrony danych osobowych Użytkowników korzystających z Serwisu oraz podejmuje w tym celu wszelkie niezbędne działania określone w ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2016 r. poz. 922).

 

 2.      Informacje o plikach cookies.

 

Serwis wykorzystuje pliki cookies. Pliki cookies to małe pliki tekstowe wysyłane przez Serwis internetowy i przechowywane na komputerze Użytkownika, zawierające informacje związane z korzystaniem z Serwisu. Wykorzystywane przez Serwis internetowy pliki cookies mogą mieć charakter tymczasowy lub trwały. Tymczasowe pliki cookies są usuwane z chwilą zamknięcia przeglądarki, natomiast stałe pliki cookies są przechowywane także po zakończeniu korzystania z Serwisu.

 

Serwis internetowy wykorzystuje poniżej wymienione pliki cookies w następujących celach:

 

Google Analytics

Nazwa cookie

Rodzaj

Cel i zawartość

__utmz

trwały

przechowuje informacje o tym, skąd trafił do nas użytkownik

__utma

trwały

przechowuje informacje o ilości wyświetleń dla danego użytkownika

__utmb

trwały

przechowują czas wizyty/przebywania na stronie

__utmc

sesyjny

przechowują czas wizyty/przebywania na stronie

 

 

 

Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

 

Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na poprawne działanie niektórych  funkcjonalności dostępnych na stronach internetowych Serwisu.

 

Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z Serwisem reklamodawców oraz partnerów. Zalecane jest przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm.

 

3.      Informacja o logach serwera.

 

Oprócz plików cookies Serwis internetowy również automatycznie zbiera i przetwarza informacje logowane w warstwie serwerowej dotyczące niektórych parametrów połączenia Użytkowników z Serwisem.

 

Zapisowi do logów serwera mogą podlegać:

  • adresy URL przeglądanych zasobów Serwisu,
  • informacje o adresie IP,
  • czas nadejścia zapytania,
  • czas wysłania odpowiedzi,
  • nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
  • informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
  • adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
  • adres URL poprzednio odwiedzanej strony z której nastąpiło przez odnośnik przejście do Serwisu (referer link)
  • informacje o przeglądarce użytkownika,

 

Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwerem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi Serwisu internetowego.

 

Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.

 

4.      Informacje o danych zbieranych w formularzach.

 

Korzystanie z niektórych funkcji Serwisu wymaga rejestracji oraz podania danych niezbędnych do wykonania zamówionych usług. Serwis internetowy w przypadku procesu rejestracji zakupów w sklepie będzie zbierał następujące dane osobowe:

  • imię i nazwisko,
  • adres zamieszkania,
  • adres poczty elektronicznej,
  • numer telefonu,
  • adres dostawy,

 

Podanie powyższych danych jest dobrowolne, lecz konieczne dla dokonania rejestracji i realizacji umowy zakupów w ramach Serwisu.

 

Każdej osobie przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich poprawiania a także prawo żądania zaprzestania przetwarzania danych osobowych. W celu realizacji tego uprawnienia prosimy o korzystanie z ustawień w ramach swojego konta w naszym Serwisie lub z adresu: marketing@szynaka.pl

 

5.      Usługa Newsletter

 

Jeżeli Użytkownik wyrazi zgodę na zapisanie się i korzystanie z newslettera, podany przez niego adres e-mail będzie wykorzystywany w celach marketingowych towarów dostępnych w serwisie internetowym „Szynaka-Meble”.

 

Powyższa zgoda może być cofnięta w każdym czasie. Wycofanie zgody jest równoznaczne z rezygnacją otrzymywania newslettera. Aby cofnąć zgodę prosimy o przesłanie nam oświadczenia na poniższy adres:  marketing@szynaka.pl

 

6.      Udostępnienie informacji

 

W celu realizacji umowy Serwis internetowy może udostępniać zebrane dane następującym podmiotom wskazanym przez Użytkownika w trakcie składania zamówienia:

  • partnerom prowadzącym salony meblowe,
  •  firmom kurierskim,
  • operatorom płatności elektronicznych,
  • firmom obsługującym reklamacje.

 

W powyższych przypadkach zakres przekazywanych danych ograniczony jest do niezbędnego minimum i odpowiedni do realizacji wybranej usługi przez Użytkownika.

 

Ponadto, zebrane dane osobowe mogą zostać udostępnione właściwym organom władzy publicznej, jeżeli wymagają tego obowiązujące przepisy prawa.

 

7.      Odnośniki do innych stron internetowych

 

W ramach Serwisu mogą pojawiać się okresowo linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu. Nie możemy ponosić odpowiedzialności  za zasady zachowania prywatności obowiązujące na tych stronach. Zalecamy, by po przejściu na inne strony, zapoznać się z polityka prywatności tam ustaloną. Niniejsza polityka prywatności i cookies dotyczy tylko niniejszego serwisu internetowego.

 

8.      Zmiany Polityki Prywatności i cookies.

 

Oferta Serwisu internetowego może z czasem ulec rozszerzeniu. Zmianie będą również ulegały technologie, standardy i wymagania związane z prowadzeniem działalności w Internecie. Oznacza to, że będzie istniała konieczność wprowadzenia modyfikacji do niniejszej Polityki Prywatności i cookies.

 

Z każdą zmianą, nowa wersja Polityki Prywatności i cookies będzie się pojawiała na stronach Serwisu  wraz ze stosownym komunikatem i będzie obowiązywała w nowym brzmieniu po upływie 14 dni od dnia umieszczenia komunikatu. Serwis będzie udostępniać w tym czasie do wglądu obydwie wersje Polityki Prywatności i cookies a zarejestrowani Użytkownicy zostaną powiadomieni o planowanej zmianie z 14-dniowym wyprzedzeniem w formie wiadomości e-mail.